Sağlık Uygulamalarında 'Benzeri Görülmemiş' Gizlilik Riskleri

Sağlık Uygulamalarında 'Benzeri Görülmemiş' Gizlilik Riskleri

Araştırmacılar, "Popüler sağlık uygulamalarını kullanmak tıbbi durumlarla ilgili özel bilgilerin gizli tutulmadığı anlamına gelebilir" diyor.

BMJ çalışmasındaki 24 sağlık uygulamasından 19'u Facebook, Google ve Amazon gibi şirketlerle kullanıcı verilerini paylaştı.

Bunun daha sonra kredi kuruluşları gibi diğer kuruluşlara aktarılabileceği veya reklam hedeflemede kullanılabileceği konusunda uyardı.

Ve geliştiricilere, kişisel olarak tanımlanabilir bilgi toplamadıklarını iddia etmelerine rağmen, veriler paylaşıldı.

sağlık uygulamaları

 

Çalışma, kullanıcılar Android telefonlarının benzersiz adresleri gibi verileri bir araya getirerek kolayca tanımlanabileceğini söylüyor.

BMJ’deki araştırma ekibi, "Yarı kalıcı Android Kimliği, Google evrenindeki bir kullanıcıyı benzersiz bir şekilde tanımlayacak ve kullanıcı hakkında oldukça çeşitli bilgileri bir araya getirme kapasitesine  sahip olacak."

Bu uygulamalar, özel ve uygun maliyetli sağlık hizmetinin teşviki ve geliştirilmesi  iddiasındalar ancak hassas bilgiler de dahil olmak üzere kullanıcı verilerini toplama yetenekleri nedeniyle tüketicilerin mahremiyeti için benzeri görülmemiş bir risk oluşturuyorlar.

Doktorların, hastaları bu tür uygulamaları kullanma konusunda gizliliklerine yönelik tehdit konusunda uyarmaları gerekir.

Güvenlik uzmanı Surrey Üniversitesi'nden Profesör Alan Woodward şunları söyledi: "Kullanıcılar, bu uygulamalara emanet ettikleri verinin nasıl paylaşıldığına dair hala çok az bilgiye sahipler."

Uygulamalar ^^description^^ Araştırmacılar, "Popüler sağlık uygulamalarını kullanmak tıbbi durumlarla ilgili özel bilgilerin gizli tutulmadığı anlamına gelebilir" diyor. blog