Google Merchant Center Nedir?

Google Merchant Center Nedir?

Google Merchant Center, mağaza ve ürün verilerinizi Google'a yüklemenize ve bunları Alışveriş reklamları ve diğer Google hizmetleri için kullanılabilir hale getirmenize yardımcı olan bir araçtır.

Fiziksel ürünler burada yer alabilir. Yazılım ve diğer hizmetler Google Merchant Center'da yer alamaz.

Google Merchant Center'ı kullanabilmek için önce bir Google hesabına kaydolmanız gerekir. Zaten bir Google hesabınız (Gmail gibi) varsa başlamak için merchants.google.com adresine gidip oturum açın.

Merchant Center hesabınızı oluşturduğunuzda, şu işlemleri tamamlamanız istenir:

  1. Hesabınızı yapılandırma ve konum seçme
  2. Hizmet Şartları'nı kabul etme
Alışveriş reklamları nedir?

Alışveriş reklamları, alışveriş yapanların ürünlerinizi Google'da hızlı ve kolay bir şekilde bulmasını sağlar. Satıcı olarak Alışveriş reklamlarında aşağıdaki avantajlardan faydalanırsınız:

  1. Daha fazla potansiyel alıcı çekebilirsiniz. Alışveriş yapan kişilere, Google'da satın alacakları öğeleri ararken ulaşırsınız.
  2. Ürün bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz. Ürün bilgilerinizin doğruluğunu ve güncelliğini koruyabilirsiniz. Böylece müşterileriniz, aradıkları alakalı ve güncel öğeleri bulur.
  3. Google Ads ve Merchant Center hesaplarınızı bağlayarak ürünlerinizi Alışveriş reklamları üzerinden doğrudan kullanıcılara sunabilirsiniz.

Alışveriş reklamları şu anda ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Brezilya, Çekya, Danimarka, Endonezya, Filipinler, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kolombiya, Malezya, Meksika, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Singapur, Suudi Arabistan, Şili, Tayland, Tayvan, Türkiye, Ukrayna, Vietnam ve Yeni Zelanda'da kullanıma sunulmuştur. Alışveriş kampanyaları için gereksinimler hakkında daha fazla bilgi

Yerel katalog reklamları yerel envanter reklamlarını destekleyen tüm ülkelerde kullanılabilir.

Merchant Center'dan Alışveriş kampanyası oluşturma hakkında daha fazla bilgi edinmek için Başlangıç Kılavuzumuzu inceleyin.

Ürünlerimi Google'da ilgili yerlerde nasıl gösteririm?

Ürün bilgilerinizin Google'da ilgili yerlerde gösterilmesini seçerek kullanıcıların mağazanızdaki ürünleri, Google Görseller'deki zengin ürün sonuçları ve Google Arama'daki zengin sonuçlar da dahil olmak üzere farklı Google platformlarında görmesini sağlayabilirsiniz. Bu program size ücretsizdir. Merchant Center hesabınızda ürün verisi feed'iniz olması yeterlidir. Ayrıca web sitenizde yapılandırılmış veriler olması önerilir. Google web sitelerini taramak ve feed'leri otomatik olarak oluşturmak için schema.org'u kullanır. Ürünlerinizi Google'da ilgili yerlerde gösterme hakkında daha fazla bilgi edinin.

Uygulama ^^description^^ Google Merchant Center, mağaza ve ürün verilerinizi Google'a yüklemenize ve bunları Alışveriş reklamları ve diğer Google hizmetleri için kullanılabilir hale getirmenize yardımcı olan bir araçtır. blog