Akıllı Telefonunuzda Tanılama Testleri Nasıl Çalıştırılır

Akıllı Telefonunuzda Tanılama Testleri Nasıl Çalıştırılır

Kendi akıllı telefonunuzda hiçbir zaman tanılama testi yapmadıysanız, özellikle telefonunuzu birkaç senedir kullanıyorsanız veya ikinci el “yeni” bir akıllı telefon satın aldıysanız ve durumu hakkında bir fikir edinmek istiyorsanız, yapmaya değer.

Teşhis araçları, cihazınızın verimliliğinin düştüğü zamanlar için de faydalıdır, ancak cihazınızın sorununun nedenini tam olarak tespit edemezsiniz. Bir çözüm bulana kadar telefonunuzdaki çeşitli sorunları gidermek için tahminde bulunmak yerine, bir tanılama taraması telefonunuzda neyin yanlış olduğunu gösterebilir veya en azından sizi doğru yöne yönlendirecek kadar veri sağlayabilir.

Maalesef, Android telefonlarda ve iPhone'larda yerleşik tanılama araçlarını bulmak zor olabilir ve bazı cihazlarda çok iyi tanılama seçenekleri bile yok. Ancak, yardım almak için üçüncü taraf uygulamalarını kullanabilirsiniz.

 

Dahili Tanılama Araçları

 

Android

Çoğu Android telefon, işletim sisteminde gizlenmiş birkaç basit tanılama aracına sahiptir, ancak cihazlar arasında farklılık gösterir. Araçlar, telefonunuzdaki çeviriciye kod yazarak bulunur - bir video oyuna hile kodları girmek gibi. Aşağıdaki kodları yazın, menüler otomatik olarak açılmalıdır.

 

Android tanılama testi
 

 

İşte Android cihazların çoğunda kullanılabilen iki ana kod:

 

* # 0 * # - Gizli tanılama menüsü: Bazı Android telefonlar, eksiksiz bir tanılama menüsü ile birlikte gelir. Telefonun donanımının bazı parçaları için bir check-up yapabileceksiniz. Bununla birlikte, bu kod tüm telefonlarda mevcut değildir; örneğin, bir Samsung Galaxy S9'da görünen menü olmasına rağmen, Pixel XL'deki kodu denediğinizde hiçbir şey olmaz. Erişimi olanlar için kullanışlı bir numara. Menü, telefonunuzun ekranı (dokunmatik tanıma, renk doğruluğu), kameralarınız, sensörünüz ve güç ve ses seviyesi kontrolleri gibi fiziksel düğmeler gibi çeşitli parçalarının performansını kontrol etmek için bir dizi bağımsız test sunar.

* # * # 4636 # * # * - Kullanım bilgileri menüsü: Bu menü, gizli tanılama menüsünden daha fazla cihazda işe yarar, ancak paylaşılan bilgiler cihazlar arasında farklı olacaktır. En azından, uygulama kullanım geçmişini görebilmelisiniz; gerçek zamanlı wifi ve hücresel ağ bağlantısı istatistikleri; ve mevcut servis taşıyıcısı, telefon numarası, vb. gibi temel telefon bilgilerini içerir.

Gizli menüleri açmak için arama düğmesine veya başka bir şeye basmanız gerekmez, bunlar numarayı çevirdiğinizde otomatik olarak açılır. Kodu yazarken hiçbir şey olmuyorsa, telefonunuzda böyle bir özellik yok demektir. Benzer şekilde, Google Pixel (örneğin, arka planda telefonunuzdan tanı bilgilerini toplamaya dayanan) gibi bazı cihazlar çok yararlı bilgiler sağlamaz. Bu durumda, üçüncü taraf tanılama uygulama öneriler için sonraki bölüme geçin.

 

iPhone

 

iPhone tanılama testi

 

Apple ürünleri “duvarlı bahçeler” olarak bilinir, bu da kullanıcıların cihazlarını kontrol etmelerini ve yapacakları herhangi değiştirmeleri zorlaştırır. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bir iPhone'da yapabileceğiniz herhangi bir dahili tanılama testi bulamazsınız.

iPhone ayarları pil performansı ve tarihçesi hakkında ayrıntılı bilgiler içermektedir. Bu verileri bulmak için, Ayarlar> Batarya'ya gidin.

Cihazınızın pil performans verilerini içeren bir dizi farklı seçenek ve kategori bulacaksınız - ama bunun dışında ne yazık ki başka bir şey yok.

 

Üçüncü taraf uygulamalarla tanılama taramalarını çalıştırma

İOS'taki sınırlı seçeneklerle, iPhone veya iPad'inizde tanılamayı çalıştırmak için tek seçenek üçüncü taraf bir uygulamayı kullanmaktır. Bu uygulamalar ayrıca dahili tanılama araçları bulunmayan Android telefonlar için veya telefonunuzun donanımını test etmek için daha ayrıntılı (ve daha az zahmetli) bir yöntem istiyorsanız çok işinize yarar.

 

TestM (Android ve iOS)

 

 

Bu uygulama, iPhone ve Android cihazlarda hem hızlı değerlendirme hem de tam donanım tanılama yapmanızı sağlar. Tam tarama, kameralar da dahil olmak üzere telefonunuzun başlıca donanım işlevlerinin her birini test eden basit eylemler gerçekleştirir; pil ve şarj etme; sensörler; ve konum, Bluetooth ve hücresel bağlantıların performansı vb.

Her test basittir ve sonuçların okunması kolaydır. Tarama yanlış bir şey tespit ederse, uygulama size yakındaki onarım atölyeleri için öneriler verebilir. TestM'in tek büyük dezavantajı, her test arasında reklamlar oynatmasıdır, bu rahatsız edicidir. Reklamsız bir sürüm için 18 $ ödemelisiniz, bu biraz pahalı gelebilir.

Phone Check and Test (Android)
Phone Check and Test (Android)

Ekran Görüntüsü: Google Play Store

 

Phone Check and Test basit görünümlü bir uygulamadır, ancak telefonunuzun donanımının “çalıştığını” kontrol etmekten çok daha fazlasını sağlar. Tam bir taramada derin CPU, depolama ve pil teşhisi bulunur ve test okumaları oldukça ayrıntılıdır. Bu, Phone Check and Test i TestM'den biraz daha az kullanıcı dostu yapar, ancak tonlarca veri sağlayan mükemmel bir sorun giderme aracıdır.

Ücretsiz sürüm reklam içeriyor olsa da, minimum düzeydedir ve kaldırmak için Plus hesaba yükseltmek yalnızca 2 $ . Plus sürümü ayrıca birkaç test aracı daha ekler ve her donanım için ayrı ayrı testler yapmanızı sağlar; bu da tam bir sistem taramasında zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

Phone Diagnostics (iOS)
Phone Diagnostics (iOS)

Ekran Görüntüsü: App Store

 

Android telefonu için TestM uygulaması gibi, Phone Diagnostics de zaman zaman baskın bir karmaşa olabilir, ancak güvenilir bir donanım fonksiyon testleri vardır. Tam test, kullanmakta olduğunuz iPhone modelini temel alan tüm önemli donanım özelliklerinden geçer.

Listelenen diğer uygulamalardan farklı olarak, Phone Diagnostics, iPhone'unuzun ücretli bir yükseltme yapmadan taşıdığı donanım işlevlerinin anında bağımsız testlerini yapmalarını sağlar.

Kaynak: Lifehacker

Uygulamalar ^^description^^ Kendi akıllı telefonunuzda hiçbir zaman tanılama testi yapmadıysanız, özellikle telefonunuzu birkaç senedir kullanıyorsanız veya ikinci el “yeni” bir akıllı telefon satın aldıysanız ve durumu hakkında bir fikir edinmek istiyorsanız, yapmaya değer. blog